Logo winterfeest klein

Kinderactiviteiten

   

Voor alle kinderen van Barendrecht is het op het Kinderplein tussen 12 en 17 uur een feest vol activiteiten waarbij de winter en kerst centraal staan. Voor de activiteiten is een strippenkaart te koop bij de organisatiekraam, €5,= voor 10 stripjes! 

Wat is er zoal te doen op het Kinderplein, in de WaterToren en in de Ontmoeting? Je gezicht laten beschilderen door het Schminkteam van het WinterFeest? Dat gebeurt in de WaterToren. Terwijl je op je beurt wacht worden mooie winterverhalen voorgelezen. Samen met vrijwilligers van de Wiedewei ga je stokpaardjes maken! Eerst ontwerp je een paardenhoofd op zachtboard, dat met figuurzagen wordt uitgezaagd. Met hamer en spijker timmer jede paardjes op bamboestokken timmeren. In de Ontmoeting kan je ook aan de slag met lijm, schaar, hout en papier. Daarmee knutsel je onder begeleiding een kerstkaars, kerstboompje of kerstster!

Wil je je kaars echt laten branden? Dat kan: giet je eigen kaars in de vorm van een kerkklok. Maar dat is niet alles: je kunt een mooi lampje maken voor de kerstpadverlichting. Voor de Barendrechtse minimusici zijn er muziekdoosjes waarvoor je je eigen muziek kunt componeren. Ben je meer een kleine snoeperd? Dat komt goed uit! Jij gaat aan de slag met zoetigheid om popcakes mee te versieren.


Over eten gesproken: Buiten op het plein bak je je eigen warme broodjes of popcorn boven de gloeiende kolen van het kampvuur onder leiding van de Scouts Jhr. Beelaerts van Blokland. Maak een spannend tochtje in de draaimolen. Wil je even uitrusten? Dan stap je in het Kersttreintje van de Maasoeverspoorlijn voor een "rondje langs de kerk".

                              

Als de zon onder gaat verlichten de door de kinderen beschilderde de glazen potjes het pad naar de Dorpskerk. En natuurlijk staat iedereen om 17:30 uur al klaar als de Kerstband van Excelsior de boel opwarmt voor de Lichtjesoptocht door het Oude Dorp. De lichtjesoptocht vertrekt met de Kerstman en de arreslee is op tijd weer terug voor de VolksKerstZang om 18:00 uur op het Doormanplein. Genoeg te doen voor iedereen dus!